یک شرکت حسابداری، چه وظایفی دارد؟
از توصیه هایی که به شرکت های مختلف می شود این است که برای هر یک از کارهای مهم خود دپارتمان مشخص کرده یا برون سپاری انجام دهند که یکی از آنها محول کردن امور مالی و حسابداری به شرکت ها و موسسات حسابداری معتبر است. انجام این کار و محول کردن وظایف مختلف به بخش یا نهاد حرفه ای مربوط به آن باعث می شود که مدیران هر مجموعه بتوانند تمرکز خود را روی امور مدیریتی بگذارند و مجموعه خود را بهتر مدیریت کنند.
توجه داشته باشید شرکت هایی که امور حسابداری خود را به شرکت های این چنینی می سپارند و یا به عبارتی برون سپاری دارند به هیچ وجه نشانه ضعف آنها در انجام این امور نیست بلکه برعکس حاکی از مدیریت فوق العاده سیستمیک آن است که با تقسیم وظایف و محول کردن آنها به افرادی متخصص سعی در کاهش حداکثری اشتباهات و خطاهای انسانی و ایجاد ضررهای مالی جبران ناپذیر دارند.
وظایف شرکتهای حسابداری برحسب نوع آن
ابتدا قصد داریم وظایف شرکت حسابداری را برحسب نوع آنها مشخص کنیم و در ادامه این مطلب به بررسی تمامی وظایف و خدماتی که توسط این شرکت ها انجام می شود می پردازیم.
- مشاوره: برخی از شرکت های حسابداری به شکل عملی وارد محاسبات و مدیریت امور نمی شوند بلکه نقش مشاور دارند. در واقع این نوع از شرکت های حسابداری در امور مختلفی مثل مالی، حسابداری، انتخاب بهترین نوع نرم افزار، کارهای مالیات و غیره تنها به شرکت ها مشاوره می دهند.
از این نوع شرکتهای حسابداری زمانی استفاده می شود که شرکت ها نیروی متخصص و حرفه ای به تعداد کافی در اختیار دارند اما برای اینکه مطمئن باشند کلیه امور آنها به درستی صورت گرفته و هیچ اشتباهی رخ نداده است از شرکتهای حسابداری بسیار حرفه ای کمک می گیرند مخصوصا برای شرکت های بازرگانی و تجاری که فعالیت های بسیار گسترده و پیچیده ای دارند.
- نظارت: وظیفه دیگری که از شرکت های حسابداری ساخته است، وظیفه نظارت دائمی و سالانه است که برخی شرکت ها چنین خدماتی را درخواست می کنند. به عبارت دیگر وظیفه شرکت های حسابداری این است که همیشه و پیوسته اسناد و کلیه امور مالیاتی و مالی و غیره را نظارت کنند تا در زمان مقرر سالانه که برای هر شرکتی متفاوت است، هیچ مشکلی وجود نداشته باشد. وظیفه مشاوره نیز در این حالت وجود دارد.
- وظایف کامل: شرکت حسابداری حتی می تواند کلیه وظایف را بر عهده بگیرد و بر این اساس به شکل برون سپاری همه امور مختلف شرکت ها را بر عهده می گیرند و حتی امکان ارسال چندین نیروی متخصص و حرفه ای به محل شرکت نیز وجود دارد. در این نوع حالت شرکتها و موسسات حسابداری موظف هستند تا کلیه امور حسابداری شرکت طرف قرارداد را به طور کامل و بدون نقص انجام دهد و خودشان ناظر و مشاور کارهای خودشان هستند و مسئولیت صد در صدی دارند.
به طور کلی وظایف و خدمات یک شرکت حسابداری چه مواردی هستند؟
در موارد قبلی ابتدا تعریف کاملی از یک شرکت حسابداری ارائه کردیم تا با ماهیت وجودی چنین شرکت هایی آشنا شوید و سپس در ادامه سه نوع مختلف شرکت های حسابداری را نام بردیم که هر کدام چه نوع وظایفی دارند. در این بخش قصد داریم کلیه وظایف شرکت حسابداری و خدماتی که اینگونه شرکت ها به شما عزیزان ارائه می کنند را لیست کنیم تا آشنایی بیشتری پیدا کنید:
- گردآوری تمامی مدارک نقدی که به صورت روزانه هستند
- تأیید صحت مدارک و اسناد صادر شده
- تأیید مدارک صادر شده از لحاظ امضاء، تاریخ، شعبه، کد سرفصل، مشخص و واضح بودن اسناد ارائه شده، بررسی کلیه ضمائم ارائه شده، صحت مبلغ های درج شده
- اطمینان از شرح جزئیات هر امور مالی با محتوای مدارک
- بررسی کردن مدارکی که به صورت نقدی پرداخت شده اند و همچنین بررسی اختیارات هر فرد در پرداخت
- بررسی کردن شماره های درج شده با نمراتور روی اسناد و مدارکی که ارائه شده اند
- اسناد و نامه های حسابداری صادر شده و برحسب دستورالعمل داده شده امضاء شوند
- صادر کردن کلیه مدارک برای حقوق پرسنل، مزایا، مساعدات
- نگهداری لیست حقوق های پرداخت شده به شکل نقدی و غیر نقدی و برحسب تاریخی که پرداخت شده
- نگارش و صادر کردن لیست هزینه ها همراه با مدارک طبق دستورالعمل های داخلی شرکت ها
- تفکیک کردن سند و مدارک حساب های مختلف، هر کدام در پوشه و فولدرهای متفاوت
- گزارش تهیه کردن از حساب های مختلف و تأیید کردن بالانس آنها و در صورت وجود هر گونه اشکال موظف به رفع آنهاست
- انجام کلیه وظایف مورد نیاز برای بالانس کردن نهایی هر حساب که طبق دستورالعمل ها باشد
- شرکت حسابداری باید کلیه اسناد را در حسابداری هم ثبت کند و خلاصه کل از امور روزانه تهیه کند
- بررسی کلیه حساب ها و پیدا کردن اشکالات و مغایرت هایی که در آنها وجود دارد و سپس تأیید تغییرات ایجاد شده با امضاء و موافقت ریاست
- کنترل کل حساب هایی که شرکت مورد نظر در بانک های مختلف دارد و پیگیری کلیه امورات آن
- هرگونه موارد و اشکالات جدی که به اسناد صادر شده قبلی وارد است باید فورا اطلاع داده شوند
- تنظیم گزارشات ماهانه از حساب های مشخص و طبق درخواست ریاست
- تنظیم آمار و ارقام و گزارشاتی که طبق دستورات هر شرکت برای شرکت حسابداری مشخص گردیده است
- کنترل کل اسنادی که در رابطه با کسری یا فزونی حساب ها هستند و سپس بررسی کامل آنها تا تسویه حساب و مشخص شدن وضعیت هر کدام
- اسناد در موعد مقرر به شکل کاملا واضح و طبقه بندی به بایگانی تحویل داده شوند
- انجام سایر وظایف تنها در صورتی که مقامات مافوق و ریاست اجازه آن را صادر کرده باشد
- تهیه ترازنامه مالیاتی به شکلی دقیق
- تهیه و تنظیم تزارهای مختلف به شکل اختتامیه و افتتاحیه
- ارائه گزارشاتی مبنی بر منابع و مصارف به صورت ماهانه
- تنظیم و تقدیم تزارنامه به شکل ماهانه که مربوط به دارائی، بدهی و حقوق افرادی است که سهام شرکت را دارند
وظایف شرکت حسابداری بسیار متعددی بوده که برحسب نوع شرکتی که با آن طرف قرارداد هستند، وظایفی مشخص به آنها محول می شود و در برخی موارد اختیارات بیشتری نیز داده خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.