نقش مهارت های نرم در پیشرفت شغلی

تسلط بر مهارت‌های فنی برای پیشرفت در هر حرفه‌ای ضروری است، اما اگر به دنبال ایجاد پیشرفت شغلی در دنیای رقابتی بازار کار امروز هستید، باید روی مهارت‌های نرم خود به طور جدی کار کنید. مهارت های نرم یا همان Soft Skills به ویژگی‌های شخصیتی، تربیتی و روانشناختی شما تا حد زیادی مربوط می‌شوند و شما را قادر می‌سازند تعاملات بهتری با همکارانتان داشته باشید. نقش مهارت‌ های نرم در محیط کار غیر قابل انکار است در واقع محیط کار، شما را با همین ویژگی‌ ها میشناسند و غالبا توانایی غیر فنی های شما با آنها تعریف میشوند. پس رفتارها در موقعیت‌ های مختلف، ویژگی‌های شخصیتی، عادات فردی، مهارت‌ های ارتباطی و میان‌ فردی به طور کلی تحت عنوان مهارت‌ های نرم شناخته می‌شوند.

مهارت های نرم چیست

مهارت‌ های نرم به مجموعه‌ای از ویژگی‌ های شخصیتی، تربیتی، رفتاری و روانشناسی می‌گویند که عموما غیر تخصصی هستند و نمی‌توان آنها را اندازه‌ گیری کرد. بکارگیری این مهارت‌ها به تعامل بهتر پرسنل با پرسنل و پرسنل با مدیران کمک میکند که نتیجه‌ی آن فضای کاری سالم‌تر است.

انواع مهارت های نرم

تعداد مختلفی سافت اسکیل وجود دارد که در گروه‌ های مختلفی دسته‌بندی میشوند. این مهارت‌ ها بسته به حوزه شغلی و الزامات آن باید الویت‌بندی شوند. در حقیقت مهم این است که تیم‌ ها نقش حیاتی و ضرورت بکارگیری مهارت‌ نرم را بشناسند و از آنها در پیشبرد کارهایشان استفاده کنند. مهارت های نرم به صورت کلی به انواع زیر تقسیم میشود:

اخلاق کاری
کار گروهی
مثبت بودن
مدیریت زمان
انگیزه
حل مسئله
تفکر انتقادی
حل تعارض
مذاکره

تطبیق‌ پذیری
ارتباط
ریسک‌پذیر
تفکر خلاقانه
قابل اعتماد بودن
رهبری
استماع

چرا مهارت‌ های نرم اهمیت دارند؟

علاوه بر داشتن توانایی‌ های فنی کافی، مهارت‌ های شخصیتی نقش مهمی در به دست آوردن پیشنهاد های شغلی دارند. این مهارت‌ ها در تمام مراحل جستجوی کار، از نوشتن رزومه تا مصاحبه، اهمیت دارند؛ این مهارت‌ ها معرف شخصیت شما در محیط کار هستند و به شما در مدیریت بهتر چالش‌ ها و بحران‌ ها کمک میکند. از طرف دیگر مهارت های نرم قابل اندازه گیری نیستند و تنها میتوانند در مواجهه با مشکلات خودشان را نشان دهند. مهارت های نرم عموما اکتسابی و غیر فنی هستند و با آموزش و در محیط قرار گرفتن تا حد زیادی میتوان آنها را به دست آورد. در این مسیر خود آگاهی و آموزش در الویت اول قرار دارند و اهمیت بالایی دارند. یادگیری این مهارتها به ارتقای شغلی ما بسیار کمک میکند و به ما یاد میدهد که چگونه در یک محیط حرفه‌ای تعامل سازنده داشته باشیم. در اکثر مواقع تمایز شرکت‌ها در انتخاب همین نیروها است.

یادگیری مهارت های نرم

متاسفانه بر خلاف سایر مهارت‌ها، برای مهارت‌های نرم یادگیری خاصی وجود ندارد و در ایران فرایند شدیدتر از جاهای دیگر است.ما عموما به صورت تخصصی چه در دوران در تحصیل و چه در دوران کاری آموزش اصولی در این زمینه نمی‌بینیم و معمولا به مرور و حین کار  به صورت آزمون و خطا یاد میگیریم. برای مثال ما در زمینه شغلی‌مان با آموزش دیدن میتوانیم به تخصص و دانش‌مات اضافه کنیم، اما چنین چیزی برای سافت اسکیل‌ ها یا همان مهارت‌ های نرم وجود ندارد.

جمع بندی

مهارت‌های نرم چیزی نیست که در مدت زمان کوتاهی بتوان یاد گرفت معمولا نیاز به آزمون و خطا دارد و علی‌رغم اهمیت بالای این موضوع ما در ایران عموما آموزشی در این زمینه نمی‌بینیم. پس همیشه سعی کنید در هر جایگاهی که هستید این مهارت‌ ها را در خودتان تقویت کنید.

این مقاله ترجمه و بازنویسی شده‌ی مقال https://www.forbesindia.com/article/jobs-of-the-next-decade/soft-skills-to-accelerate-your-career-growth/66481/1 است .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *